Een vrachtwagen van de Raben Group voor een warehouse van de Raben Group Een vrachtwagen van de Raben Group voor een warehouse van de Raben Group

Raben Netherlands B.V.

Over Raben Netherlands B.V.:

De geschiedenis van de Raben Group, welke op dit moment meer dan 130 depots heeft in 12 Europese landen, is gestart in Meddo-Winterswijk in Nederland in 1931, toen de grootvader van de huidige CEO een transportbedrijf opzette. Het volgende punt in de geschiedenis van de Raben Group was toen de zoon van de oprichter, Theo Raben, het roer overnam van het bedrijf in 1960. Hij ontwikkelde bijvoorbeeld  het vervoer van textiel van en naar Polen. De Raben Group is dus al 85 jaar actief op de Europese markt.

In de jaren 80 werkte de zoon van de toenmalige CEO, Ewald Raben -destijds nog steeds een student - als chauffeur in het familiebedrijf en leverde zendingen in Polen af. Na de transformatie van 1989, zag hij de mogelijkheid voor ontwikkeling en ging op weg naar Polen met als doel het opzetten van een Raben vestiging. Het was toen, dat hij een kaart van Polen kocht en twaalf locaties markeerde in verschillende delen van het land om vestigingen te plaatsen.

De jaren die volgden, waren gevuld met nieuwe uitdagingen. De Raben Group ontwikkelde zich dynamisch en begeleidde haar klanten in hun weg naar zakelijk succes.

Medewerkers zijn de sleutel

De sleutel tot het succes van het bedrijf zijn de medewerkers. Elke dag delen meer dan 10.000 mensen uit 12 Europese landen hun passie en betrokkenheid om voor de klanten van de Raben Group een concurrerende positie te ontwikkelen. Door leiderschap in kosten en kwaliteit, ondersteund door vriendelijke service.

Verscheidenheid in zowel aanbod als sectoren

De Raben Group is een logistiek dienstverlener voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Het bedrijf is een moderne partner, welke gespecialiseerd is in het binnenlandse en internationale vervoer van groupage, deel -en volle wagen ladingen. Raben Group biedt uitgebreide logistieke diensten aan – contractlogistiek, wegvervoer (binnenlands, internationaal en East), Fresh Logistics, FTL & Intermodaal, zee -en luchtvracht. In Europa heeft de Raben Group meer dan 1.150.000 vierkante meter A-klasse warehouse capaciteit. De Raben Group biedt haar diensten aan in verschillende sectoren, zoals non-food, food, automotive, retail, chemie, technologie en e-commerce.

Gevestigd in maar liefst 12 landen

De Raben Group biedt uitgebreide logistieke diensten aan. Bedrijven van de Groep zijn gevestigd in 12 Europese landen: Tsjechië, Estland, Nederland, Duitsland, Litouwen, Letland, Polen, Slowakije, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en Italië. Begin 2018 werd voor de Raben Group gekenmerkt door de lancering van een eigen transportnetwerk in Duitsland. Sinds de toetreding tot de markt in 2005 heeft Raben zich op deze markt verder ontwikkeld. Het bedrijf is nu klaar om landelijke transporten te bieden met behulp van zijn eigen structuur. Het onafhankelijke netwerk van Raben Duitsland is nu gebaseerd op in totaal 32 eigen vestigingen en 46 netwerklocaties.

myRaben

Op 1 juni 2015 heeft de Raben Group een nieuw systeem gelanceerd: myRaben.com. Het platform bevat alle zendingen en warehouse orders. Snelle, duidelijke informatie in een goed ontwikkeld analytische tool.

Belangrijkste voordelen van het systeem:

    • Alle vervoerde zendingen en magazijn orders in één locatie
    • Duidelijke statussen met één muisklik zichtbaar
    • Rechtstreeks contact met uw Customer Service contactpersoon
    • Snelle toegang tot documenten en facturen
    • Uitgebreide rapporten met grafische visualisatie

ISO certificering

Raben Netherlands verwacht in 2018 certificering voor ISO 9001 afgerond te hebben.