Een complete rij vrachtwagens van Hereijgers Transport opgesteld voor het bedrijfspand Een complete rij vrachtwagens van Hereijgers Transport opgesteld voor het bedrijfspand

Hereijgers Transport B.V.

Over Hereijgers Transport B.V.:

 

Wie denkt dat omscholing alleen iets van deze tijd is, zal verrast worden door het verhaal achter Hereijgers Benelux Transport. In 1929 kocht timmerman/metselaar Jaan Hereijgers namelijk zijn eerste vrachtauto om lemen bakstenen van de nabijgelegen steenfabriek te vervoeren. Tot eind jaren vijftig van de vorige eeuw bleef het vervoer van bouwmaterialen de voornaamste activiteit van Hereijgers Transport B.V.Drie vrachtauto's van Hereijgers Benelux Transport op een viaduct

De blik op het Zuiden

Toen de nabijgelegen steenfabriek sloot stapte Hereijgers Transport over op het vervoer van grondstoffen, halffabricaten en gebruiksartikelen tussen Nederland en België. Dit omdat de handel tussen Nederland en België in die tijd goed op gang kwam. De tweede generatie Hereijgers, die het bedrijf in 1970 overnam zette het succes van Hereijgers Transport voort. Hereijgers Transport groeide onder deze leiding uit tot een volwaardig logistiek dienstverlener met complete Benelux-dekking.

Aanhoudende groei

Het personeel van Hereijgers Benelux Transport voor een aantal auto'sIn de jaren 80 van de vorige eeuw pionierde Hereijgers Transport door als één van de eersten een locatie op bedrijventerrein Hazeldonk te betrekken aan de nieuwe E19 tussen Breda en Antwerpen. Wederom een locatie centraal in de Benelux. In 2003 werd ook dit pand te klein, waarna Hereijgers Transport verhuisde naar een splinternieuw crossdock magazijn wederom op industrieterrein Hazeldonk. Het oude pand op Hazeldonk bleef in gebruik voor logistieke activiteiten.

In 2007 besloot de familie Hereijgers het bedrijf te verkopen. De nieuwe eigenaar moest wel iemand worden die de cultuur van een familiebedrijf begreep en kon waarderen. Een ideale kandidaat hiervoor werd gevonden in de Bas Group. Hereijgers Transport bleef onder de Bas Group een zelfstandige onderneming vanwege vanwege de goede naam in Nederland en Vooral België. Hereijgers Transport is en blijft een sterk merk.

Sinds 2014 is Hereijgers Transport ingetrokken in de nieuwe zetel van de Bas Group in Etten-Leur. Hier wordt in 2017 het warehouse uitgebreid met 10.000 m2 waardoor het totale complex 20.000 m2 groot wordt.

Specialisatie door samenwerking

Hereijgers Transport onderscheidt zich binnen DistriXL door haar specialisatie in België dat, zoals eerder vermeld al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw de belangrijkste bestemming is voor Hereijgers Transport. Maar de samenwerking werkt twee kanten op: sinds de toetreding tot DistriXL heeft Hereijgers Transport ook een perfecte dekking in Nederland. Door intensieve samenwerking met zusterbedrijf Bas is Hereijgers Transport ook nog eens voorzien van een modern wagenpark, goed getraind personeel en slimme, up-to-date automatisering.

De samenwerking met Bas heeft ook een aantal andere kernwaarden nog verder verankerd in de bedrijfsvoering van Hereijgers. Zaken als innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het gecertificeerd werken zijn nog sterker verankerd in het dagelijks doen en laten binnen Hereijgers Transport.

Kwaliteit als doopnaam

Omdat Hereijgers Transport onderdeel is van de Bas Group is Hereijgers Transport ISO, AEO, TAPA, SQAS en GMP+ gecertificeerd. De Bas Group geeft op deze manier aan al haar klanten een duidelijk signaal af: de kwaliteit staat als een huis. Processen zijn op orde en worden regelmatig tegen het licht gehouden. Drie vrachtauto's van Hereijgers Benelux Transport op de snelwegVanuit alle lagen van de bedrijfsvoering worden ideeën aangedragen waarmee het bedrijf iedere dag een beetje beter wordt.

Via DistriXL sterk in de regio

Hereijgers Transport was altijd al specialist in palletzendingen, maar sinds de toetreding tot DistriXL kunnen ook oversized zendingen en palletzendingen moeiteloos van deur tot deur gekregen worden door Hereijgers Transport. DistriXL maakt van Hereijgers Transport dan ook een veelzijdige specialist die haar marktaandeel in de regio steeds verder vergroot.

Internationale kwaliteiten

Via de Bas Group heeft Hereijgers Transport uitstekende toegang tot Zuid Europa. De Bas Group is lid van diverse lokale netwerken in Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal waardoor Hereijgers Transport ook internationaal dezelfde regionale benadering kan bieden als zij in de Benelux kan. Dagelijks vertrekken er tientallen auto's met groupage naar Zuid Europa.