DAF vrachtwagen van Westerman Logistics B.V. DAF vrachtwagen van Westerman Logistics B.V.

Westerman Logistics B.V.

Over Westerman Logistics B.V.:

Westerman Logistics B.V. is in 1890 opgericht door de familie Westerman als regionaal transportbedrijf. Vanwege een nabij gehuisveste fietsfabrikant bestond een groot deel van het vervoer dat Westerman Logistics B.V. verzorgde uit de distributie van fietsen. Nostalgisch detail is dat de assemblage en distributie van fietsen nog steeds een onderdeel van de Westerman groep is.

Doorgroeien naar een totaalleverancier van logistiek

In 2000 werd Westerman Logistics overgenomen door de familie van Dieren. Hieruit ontstond een breder georiënteerde logistiek partner voor het bedrijfsleven en particulieren. Disciplines als stukgoed (waarbij ook winkeliers en particulieren direct bediend worden) en lengtegoed (waarbij lengtes tot 6 meter worden vervoerd) werden onderdeel van Westerman Logistics. Ook werd het dienstenpakket uitgebreid met op- en overslag en warehousing. De laatste ontwikkeling binnen het dynamische bedrijf is de start van een containerterminal bij de vestiging in Hasselt.

Hiermee is het dienstenpakket verder uitgebreid en kunnen er mooie combinaties van diensten gemaakt worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de distributie van (bak)fietsen, die vanuit de hele wereld via de Rotterdamse haven binnenkomen, worden opgeslagen en vervolgens bij een winkelier of particulier direct worden geleverd. Westerman Logistics laat hier zien het brede gamma te beheersen door de volledige logistieke keten op zich te nemen.

Een nieuw concept: service+

Service+ is volgens Westerman Logistics service die de verwachtingen van de klant overstijgt. Meer doen dan de klant van je verwacht maakt Westerman Logistics een unieke partner in de regio. Om deze kwaliteit te waarborgen investeert Westerman Logistics vooral in de kwaliteit van haar personeel. Chauffeurs worden vaak binnen het informele netwerk van het bestaande personeel gezocht en gevonden, wat automatisch een goede interne sfeer creëert. Daarnaast hanteert Westerman Logistics een speciaal intern opleidingstraject voor nieuw personeel, zodat iedereen met een goed basisniveau aan kennis er ervaring begint aan zijn of haar loopbaan binnen Westerman Logistics.

Kwaliteit bewezen

Westerman Logistics laat zien ook niet bang te zijn haar kwaliteit te bewijzen. Zij beschikt over het ISO:9001 certificaat, waarmee voldaan wordt aan een hoge standaard als het gaat om kwaliteit, procesbeheersing en klanttevredenheid. Kwaliteit uit zich ook in continuïteit. En laat Westerman Logistics na meer dan 100 jaar nog steeds één van haar originele taken vervullen! Namelijk de opslag, assemblage en distributie van rijwielen. Een door een particulier besteld rijwiel wordt door Westerman Logistics naar haar warehouse gehaald, geassembleerd en als ready-to-go fiets door Westerman Logistics thuis afgeleverd.

Internationaal: Scandinavië

Westerman Logistics heeft zich (via dochteronderneming GWG) gespecialiseerd in intensieve groupage richting de Scandinavische landen, inclusief Finland. Ook hier heeft Westerman Logistics weer een netwerk van partners gezocht waarbij de filosofie (kwaliteit van deur tot deur door regionaal gewortelde partners) gewaarborgd blijft.

Modaliteit

Westerman introduceerde in 2017 een nieuwe manier van aankijken tegen logistiek: modaliteiten. Het idee is dat uw logistieke behoefte wordt ingevuld binnen één of meerdere modules. Doordat deze modules aan elkaar te koppelen zijn kunt u altijd een totaaloplossing afnemen die op uw behoefte afgestemd is. Deze modules zijn:

Benelux

Om dicht bij huis te beginnen. Veel van het Nederlandse transport blijft binnen de Benelux, en Westerman Logistics is hierin een goede partner.

Internationaal en intramodaal transport

Over de internationale kwaliteiten van Westerman Logistics kunt u hierboven al iets lezen. Interessant is ook intramodaal transport. Hiermee wordt bedoeld dat transport voor u als klant niet meer af hangt van het vervoersmiddel. U wilt gewoon uw spullen van A naar B, op de beste en snelste manier. Westerman Logistics regelt dit over de weg, het spoor of over het water. Of door middel van een combinatie van deze middelen. Dat wordt bedoeld met intramodaal transport.

Barge & terminal

Zoals hiervoor genoemd transporteert Westerman Logistics ook over water. Zo heeft Westerman Logistics een containerterminal in Hasselt. Vanaf deze strategische plek kan vracht direct via barge of binnenwater op een duurzame en efficiënte manier naar het achterland worden vervoerd.

Warehousing & value added logistics

Deze twee modules komen bovenop de traditionele logistieke functies te liggen. Of u nu tijdelijk of permanente opslag wenst, in het warehouse van Westerman Logistics in Nieuwleusen staat een moderne infrastructuur voor u klaar. Het eerder genoemde leveren en assembleren van fietsen is een mooi voorbeeld van de module 'value added logistics'. Hiermee wordt bedoeld dat Westerman Logistics als uw logistiek partner niet alleen traditionele transportfuncties op zich neemt, maar waarde toevoegt door tijdens de opslag of het transport extra diensten te leveren.